Extra Aandacht

Walk Inn

Walk Inn De Meerpaal biedt luisterend oor en hulp bij vragen. 

In de gezellige ontmoetingsruimte van Buurthuis De Meerpaal kan iedereen en belangstellenden wekelijks op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht. Een rustige en vertrouwde plek waar wijkbewoners langs kunnen komen met al hun vragen. Bijvoorbeeld over moeilijke formulieren, over belasting of toeslagen, over bankrekeningen, over gebruik van computer of tablet, telefoon enz. Elke vraag wordt zo goed mogelijk beantwoord.

Vandaag weer mensen blij kunnen maken. Zij kwamen om de inkomstenbelasting in te vullen. Dat moet nu via de computer gebeuren. De bezoekers gingen met een voldaan gevoel naar huis. Over een tijdje ontvangen ze geld terug. 

Ook voor andere vragen dan belastingvragen is iedereen welkom. Denk aan brieven die moeilijk te begrijpen zijn, of informatie opvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Eigenlijk is elke vraag hier te stellen. 

Voor meer informatie bekijk ook de pagina:

Walk Inn

 

 

 

Tekenen en Schilderen

Je leert om met behulp van beeldmateriaal en naar de natuur te schilderen. Dit doe je aan de hand van voorbeeldboeken en met jouw aansprekend beeldmateriaal zoals zelfgemaakte foto’s.

Ook aan de hand van voorwerpen of op locatie wordt geschilderd. Belangrijk is om eerst goed te leren tekenen voordat je gaat schilderen. Door goed te leren kijken, leer je tekenen, de juiste compositie vinden en diepte aanbrengen. Daar wordt in het begin veel aandacht aan besteed. Daarna leer je de kleurenleer.

De cursus loopt het hele jaar door maar kan in blokken van 10 lessen gevolgd worden. In de vakanties zijn er geen lessen. Instroom gedurende een blok is mogelijk.

Als beginner krijg je verkennende opdrachten waarbij je met zoveel mogelijk materialen, technieken als onderwerpen kennis maakt. Je leert al naar gelang jouw voorkeur te tekenen en schilderen met potlood, houtskool, contee, pastel, plakkaatverf, acrylverf, aquarelverf of olieverf. Je leert de beginselen kennen van het tekenen en schilderen van portretten, mensen, dieren, vogels, bloemen, zee en landschappen.

Je krijgt les in kunstgeschiedenis en mag leren om in verschillende kunststijlen te schilderen. Er is dus ruimte voor b.v. fijn, abstract, impressionistisch, expressionistisch en surrealistich schilderen.

Maandagochtend  – 9:30 uur tot 11:30 uur.

 

 

 

 

Mantelzorgtrefpunt

Ede Zuid

Donderdagmiddag 20 April

Toegang is gratis

Inloop vanaf  13.00 uur

Van 13.30 tot 15.30 uur

Begeleiding door coach Agnes Lagerweij

Voor info of vooraf kennismaken : info@mantelzorgtrefpunt.nl

Of : 06.21985859