Een gezicht van de Meerpaal

Met mensen, voor mensen

Bekijk Alle gezichten

Cees Spelt

Naam: Cees Spelt
Geboren op: Ik ben geboren op 26 februari 1949
Meerpaal: Oproepkracht Beheerder

Kom je uit Ede?
Ik ben  geboren in Barneveld en opgegroeid in een streng christelijk gezin.

Verliefd, verloof, getrouw, kinderen?
Ik ben getrouwd en ik ben vader van 3 kinderen en opa van 3 kleindochters en een kleinzoon.

Hoe ben je in Ede terecht gekomen?
Ik ben in Ede terecht gekomen, doordat ik mijn vrouw leerde kennen in de soos  “Oktopus”, waar ik op vrijdagavond altijd te vinden was. Er werd daar toen veel muziek gemaakt en dat was leuk.

 

 

Wat voor opleiding heb je gedaan en waar heb je gewerkt?
Na de lagere school ging ik naar de lagere landbouwschool. Na 2 jaar verliet ik de school en ging werken in de bouw. In de avonduren volgde ik, gedurende 4 jaar, het leerlingstelsel voor timmerman en metselaar. Ik heb 25 jaar in de bouw gewerkt, maar werd toen afgekeurd vanwege een rugblessure en kwam in de dienst bij de toenmalige “Permar”. Omdat ik zelf een bedrijf had gehad met personeel in dienst, kwam ik op de receptie terecht en daar hoorde de werkzaamheden van de postkamer bij. Later werd ik gedetacheerd als beheerder. Zonder enige cursus of begeleiding werd ik beheerder van “’t Riet”. Dit heb ik 12 jaar gedaan. Daarna werd ik  beheerder van “De Maanen”. Hier heb ik 13 jaar mijn taak verricht. Na 52 jaar te hebben gewerkt was er een rustperiode van 3 maanden. Ik kon genieten van mijn pensioen.  
Omdat er een beheerder nodig was, kwam ik als oproepkracht terug in de “Maanen. Ook werkte ik toen voor andere buurthuizen als oproepkracht. 

Wat zijn je Hobby’s:
Oude auto’s en als drummer in allerlei bandjes.
Zelf heb ik een MG uit 1947 waarmee ik toer en af en toe aan sleutel. Deze MG is een Engelse cabriolet. Ook kun je me vinden op de tennisbaan om een balletje te slaan. Daarnaast doe ik allerlei werkzaamheden bij de tennisvereniging, zoals de groenvoorziening en ook kleine technische ondersteuning wanneer iets kapot gegaan is of vervangen moet worden.
Ik mag graag plaatsnemen achter een drumstel. Ik drum in een bandje, maar optreden is me te zwaar. Vroeger was dat anders. Eens  werd ik uitgenodigd om in een circus in Middelharnis te drummen.  De drummer was ziek . Of ik wilde invallen……!!! Een sensatie van jewelste. Wat mij ook is bijgebleven was toen ik samen met Herman Ouboter (Gitarist) mocht spelen op Schiphol. We speelden in zo’n Hangar. De ruimte van zo’n hangar is heel enorm, en daarbij het geluid van de muziek die we daar maakten ook!

Waar ben je goed in.
Ik kan goed luisteren en praten, dat maakt het omgaan met mensen plezierig. De dienstverlening aan anderen, maar altijd vriendelijk en met een lachend gezicht.

Waar heb je een hekel aan.
Een echte hekel aan iets heb ik niet , maar de computer is niet mijn favoriet.

Heb je goede voornemens?
Doen waar je gelukkig van wordt.

Sinds wanneer kom je al bij de Meerpaal en hoe ben je er terecht gekomen?
Ongeveer twee-en-een half jaar ben ik aanwezig op de “Meerpaal”. Bernard Lekkerkerker heeft me gevraagd hier te komen werken als oproepkracht.

Wat vind je het leukste van de Meerpaal?
Eigenlijk van alles. Het omgaan met mensen is leuk. Het “bezig zijn” geeft mij een voldaan gevoel.

Wat zou er in jou ogen kunnen veranderen?
Als iedereen zijn eigen-dingetje blijft doen, dan gaat het goed.

Wat is je favoriet vakantieadres?
Italië en Frankrijk bezoek ik met de caravan. Deze landen trekken me vooral door het klimaat. Het is een wat warmer klimaat en de kans op goed vakantieweer is meer aanwezig. In Frankrijk zijn de departementen zo verschillend van natuur, dat is puur genieten. In Italië is het de cultuur die me vooral trekt. Monumentaal is het een erg interessant land. 

Wat is je favoriete muziek?
Ik hou van blues. Mainstream jazz, op zijn tijd, mag ik graag horen.

Wat is je favoriete sport:
Ik sla graag een balletje  tennis.

 

Het balletje gaat naar ……. Jules en Wopke van Sloten, omdat ze, in mijn ogen, fantastische mensen zijn. Ze zijn zeer sociaal. Ik bewonder hun houding voor het buurt en clubhuiswerk.