COLLEGES SYMBOLIEK

Beeldbetekenis in de kunst!

U bent niet de enige die soms voor een schilderij staat en denkt: mooi, maar wat stelt het eigenlijk voor? In dergelijke situaties wendt u zich waarschijnlijk tot het beschrijvende tekstbordje aan de muur waarop slechts wat jaartallen en algemeenheden zijn te lezen. Zou het niet veel bevredigender zijn om met uw eigen ogen en geheel zelfstandig de betekenis van een schilderij te ontrafelen?

In de Colleges Symboliek buigt u zich over symbolen, thema’s en verborgen verhalen in de kunst van de oudheid tot het postmodernisme. Barokke decoratieprogramma’s, het burgerlijk realisme van Alma Tadema, islamitische iconografie: een greep uit de thema’s die eveneens tot het altijd boeiende terrein van de symboliek ofwel iconografie behoren.

  • 10 hoorcolleges 
  • Prijs is exclusief wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • Let op: Bij de reeksen die starten in 2020 is de maximale groepsgrootte aangepast volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Prijs is inclusief een digitale syllabus
  • Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u daags voor aanvang van de colleges per post thuis.
  • Wilt u een aanvullende rondleiding volgen bij de colleges? De Rondleidingen Symboliek vinden plaats in het Rijksmuseum Amsterdam, het Mauritshuis Den Haag of Museum Catharijneconvent in Utrecht.

J. Cuyp, Michiel Pompe van Slingelandt, 1649, Mauritshuis, Den Haag

Kosten: € 225,00

Data: wo. 27 januari 2021 -14 april 2021
Tijd: 13:30 – 15:30
Docent: Nog niet bekend

Inschrijven bij de Vrije Acacemie

 

 

Sandro Botticelli, De Geboorte van Venus, 1486, Uffizi, Florence