Mantelzorg trefpunt

Iedere 4e Woensdag van de maand in de Meerpaal

 

Elke vierde woensdag van de maand is er Mantelzorgtrefpunt Ede Zuid bij Buurthuis De Meerpaal. Op een Mantelzorgtrefpunt deel je jouw ervaringen over mantelzorgen en wat het zorgen voor de ander voor jou betekent. De bezoekers weten uit eigen ervaring wat dit met zich meebrengt. Je krijgt begrip en erkenning en je deelt tips met elkaar. Er is professionele begeleiding aanwezig.

Eén van de onderwerpen waarover we praten is bijvoorbeeld over de zorgen die je hebt. Als je mantelzorger bent, staat je hoofd nooit stil. Gedachten die maar door blijven razen. Bezorgd of het thuis wel goed gaat tijdens je afwezigheid. Het nog te doen lijstje dat op je ligt te wachten. Dezelfde gevoelens en problemen herhalen in je hoofd. Zodra je eenmaal begint met piekeren, is er geen stoppen meer aan. De knop gaat aan, de gedachten blijven komen en de uitknop is nergens te vinden. Wat kun je doen om hier beter mee om te gaan?

 De middag duurt van 13.30 tot 15.30 uur. De toegang is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden. De locatie is Buurthuis De Meerpaal, Industrielaan 1 in Ede. Wil je vooraf informatie over het Mantelzorgtrefpunt of kennismaken, dan kun je mailen naar info@mantelzorgtrefpunt.nl of bellen naar telefoon 06-21985859.

 Ken je mensen uit je omgeving waarvoor het Mantelzorgtrefpunt geschikt is? Laat het dan weten. Wij kunnen ook contact opnemen.