Minima regeling Ede

Minimaregeling geldt alleen voor de cursussen van ‘Ede doet mee‘ – Gemeente Ede!

Uitleg bewoners

Het gemeentebestuur van Ede vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de maatschappij. Ook inwoners met een laag inkomen en beperkt eigen vermogen. Voor deze inwoners en hun kinderen zijn er daarom de regelingen Meer Kinderen Meedoen en Meer Volwassenen Meedoen. Volwassenen en kinderen van 6 tot en met 17 jaar krijgen dan een tegemoetkoming van €200 per kalenderjaar. Zij kunnen deze tegemoetkoming gebruiken om aan sport-, cultuur- en recreatieve activiteiten mee te doen.

Wie komt in aanmerking?

Het tegoed is er voor inwoners met een laag inkomen en een beperkt vermogen. Gezinnen met kinderen van 6 tot 18 jaar en een inkomen onder 120% van het sociaal minimum, krijgen een tegemoetkoming van €200 per kind per kalenderjaar. Volwassenen met een inkomen onder 110% van het sociaal minimum komen ook in aanmerking voor deze tegemoetkoming.

Hoe vraagt u de vergoeding aan?

Via www.ede.nl/berekenuwrecht vraagt u deze en onze andere inkomensondersteunende regelingen aan. U heeft hiervoor DigiD nodig. U ziet direct of u in aanmerking komt voor een regeling.

Hoe bestelt u een activiteit?

Komt u in aanmerking voor Meer Kinderen Meedoen en/of Meer Volwassenen Meedoen? Dan krijgt u van ons per e-mail een besluit (de toekenningsbrief) met uitleg hoe u inlogt. Twee weken na ontvangst van dit besluit kunt u hiermee als volgt via Ede doet mee! activiteiten kopen:

  • Met uw BSN en wachtwoord (dit is de eerste maal uw postcode + huisnummer) logt u in op www.ededoetmee.nl
  • Uw wachtwoord wijzigt u bij uw eerste bezoek in een persoonlijk wachtwoord.
  • U kunt direct een activiteit uitkiezen. Vanuit uw winkelwagen kunt u artikelen toevoegen en verwijderen, zolang u de bestelling nog niet heeft afgerond.
  • Heeft u de bestelling afgerond? Dan is het niet meer mogelijk om te annuleren of te wijzigen of tegoed terug te krijgen.
  • Als u een activiteit bestelt, gaat dit van uw tegoed af.
  • Zowel u als de aanbieder – bij wie u heeft besteld – krijgen per e-mail bericht over de bestelling.
  • U neemt zelf contact op met de contactpersoon van de vereniging/organisatie om verdere afspraken te maken over de activiteit die u gaat doen!

Het aanbod van Buurthuis De Meerpaal bij www.ededoetmee.nl kunt vinden onder ‘Overige activiteiten’.