Repair Café

In samenwerking met de Meerpaal!

Welkom bij Repair Café Ede!
Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repair Café!

Elke tweede donderdagmiddag van de maand  vindt het Repair Café namelijk plaats in de grote zaal van de Meerpaal

van 13.00 – 15.30 uur

In het Repair Café kunnen bezoekers kleine reparaties uit laten voeren aan elektrische apparaten en kleding. De bijeenkomsten van het Repair Cafés zijn gratis toegankelijk. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om deze reparaties uit te voeren. Het Repair Café Ede start met de mogelijkheid om kleine elektrische apparaten en kleding te laten repareren.

Deskundige reparateurs zijn aanwezig. De reparaties moeten in relatief korte tijd kunnen plaats vinden. Er worden geen reparaties aan telefoons, smartphones, tablets en laptops uitgevoerd.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee die normaal gesproken weggegooid zouden worden. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Men kan ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. Van de bezoekers wordt op vrijwillige basis een bijdrage gevraagd. 

Graag tot ziens in het Repair Café!

Wil je vrijwilliger worden?

Repair Café Ede is een buurt/wijkinitiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien. Dat reparatiekennis wil behouden én – via het organiseren van repareerbijeenkomsten – de sociale cohesie in de buurt wil versterken.

De initiatiefnemers organiseren elke tweede donderdagmiddag van de maand een Repair Café in De Meerpaal aan de Industrielaan in Ede. Inwoners van Ede kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café Ede heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit de buurt. Doe ook mee!

Lijk het je leuk om vrijwilliger te worden bij Repair Café Ede? Wat leuk! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers van alle leeftijden die samen met ons bestuur van elk Repair Café een doorslaand succes willen maken. Repair Café Ede zoekt buurtbewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige.

We zoeken vooral mensen die handig zijn met:
Kleding/textiel
Fietsen
Elektrische apparaten
Meubels/houten voorwerpen

Vind jij het leuk om hun kennis te delen met je buurtgenoten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Daarnaast zoeken we mensen die bij de Repair Cafés de functie van gastvrouw/heer willen vervullen. Je zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.

Meer over de achtergrond en doelstellingen van het Repair Café lees je op de landelijke Repair Café-site: www.repaircafe.nl

Hoe geef ik me op als vrijwilliger?

Je zelf opgeven als vrijwilliger voor het Repair Café Ede is heel eenvoudig!

Stuur een mailtje naar:
info@repaircafe-ede.nl

Of neem een kijkje op de website van het Repair café: www.repaircafe-ede.nl/contact-opnemen/