Tekenen & Schilderen

Onder begeleiding van een ervaren docent!

Tekenen & Schilderen op maandagochtend

Je leert om met behulp van beeldmateriaal en naar de natuur te schilderen. Dit doe je aan de hand van voorbeeldboeken en met jouw aansprekend beeldmateriaal zoals zelfgemaakte foto’s.

Ook aan de hand van voorwerpen of op locatie wordt geschilderd. Belangrijk is om eerst goed te leren tekenen voordat je gaat schilderen. Door goed te leren kijken, leer je tekenen, de juiste compositie vinden en diepte aanbrengen. Daar wordt in het begin veel aandacht aan besteed. Daarna leer je de kleurenleer.

De cursus loopt het hele jaar door maar kan in blokken van 10 lessen gevolgd worden. In de vakanties zijn er geen lessen. Instroom gedurende een blok is mogelijk.

Als beginner krijg je verkennende opdrachten waarbij je met zoveel mogelijk materialen, technieken als onderwerpen kennis maakt. Je leert al naar gelang jouw voorkeur te tekenen en schilderen met potlood, houtskool, contee, pastel, plakkaatverf, acrylverf, aquarelverf of olieverf. Je leert de beginselen kennen van het tekenen en schilderen van portretten, mensen, dieren, vogels, bloemen, zee en landschappen.

Je krijgt les in kunstgeschiedenis en mag leren om in verschillende kunststijlen te schilderen. Er is dus ruimte voor b.v. fijn, abstract, impressionistisch, expressionistisch en surrealistich schilderen.

Daarnaast zijn er voor beginners en gevorderden naar behoefte af en toe ook groepsopdrachten. Je kiest uiteindelijk voor het potlood of de verfsoort welke het beste bij je past. Het is de bedoeling dat je steeds meer je eigen stijl gaat ontwikkelen.

Dag en tijd:
Maandagochtend  – 9:30 uur tot 11:30 uur.

 

Kosten:
€ 60,- voor 10 lessen, dit is exclusief het materiaal. Voor of tijdens de eerste les dient het totaalbedrag voldaan te worden voor de gehele cursus.

Locatie:
Grote zaal, Buurthuis De Meerpaal

Voor wie:
Voor zowel beginners als gevorderden

Docent:
Richard Eek, gediplomeerd docent tekenen en schilderen en handvaardigheid.

Van de cursisten

Klik hier om enkele afbeeldingen te zien van ingezonden werk van de cursisten.

Elza

Maaike

Henk Hardam

Thea Bouman

Evert Lagerweij

Erna van den Broek

Ilonka van Nieuwenhuizen

Hilde Kalfs

Heleen Schoorl

Rien Hardeman

 

Inschrijfformulier
    Akkoord

    Lees voor