Een gezicht van de Meerpaal

Met mensen, voor mensen

Bekijk Alle gezichten

Astrid van Steeg

Naam:
Astrid Heerema – van Steeg
Geboren op:
21 juni 1964 op een zondag op Vaderdag

Meerpaal:
Ik help mee in het Keuken team

Kom je uit Ede?
Ik kom uit Baarn, vlak bij het paleis Soestdijk.
Ik ben daar al zo lang weg Ik ben verhuisd naar Voorthuizen, van Voorthuizen ben ik verhuisd naar de Achterhoek, naar Zutphen. Daar heb ik toen 10 jaar gewoond. Toen kreeg mijn man werk bij het Kruller Muller in Otterloo. En zo kwamen we hier wonen. Toen mijn man is overleden bleven Kelly en ik hier wonen. Ook wel voor Kelly. Zij had hier haar school en vrienden. Ze reed veel paard met haar vriendinnen. Dat vond ze geweldig. Ze was bijna altijd op de manege te vinden. En later kreeg ze een verzorgpony. We hadden onze draai hier wel gevonden. 

 

Verliefd, verloof, getrouw, kinderen?
Ik heb Henk ontmoet op de camping. We hadden meteen een klik met elkaar. Ik was toen 28 en Henk was iets ouder. We hebben toen twee jaar samen gewoond in Voorthuizen. Toen zijn we naar Warnsveld gegaan. En toen werd ik zwanger van Kelly. Kelly is geboren op 17 juni 1994 op een vrijdag. Ze is net geen zomerkindje. Ze heeft echt het karakter van mijn man.
Henk en ik zijn precies 12 ½ jaar getrouwd. Op die dag is Henk overleden. Henk had alvleesklier kanker. Na de diagnose is hij na 3 maanden en 3 dagen overleden. Ik ben nu bijna 14 jaar weduwe. Kelly was toen 9 jaar. We hebben ons er goed door heen geslagen. We hebben het goed gehad. We hebben met plezier gewoond in een Drive-In woning aan de Langehorst. En Toen kreeg Kelly verkering. En ging ze het huis uit. Ik woonde toen alleen. Het huis was eigenlijk te groot voor mij alleen. Op een gegeven moment was ik van de trap gevallen. En toen was het genoeg. Ik heb het huis verkocht. Doordat ik een paar keer gevallen was tijdens de honden uitlaten kon ik geen trappen meer lopen en hierdoor kreeg ik een urgentie van Woonstede. En zo kwam ik in de Zuiderkroon. Ik woon hier nu 3 jaar.

 

Wat voor werk heb je altijd gedaan?
Ik heb de huishoudschool gedaan. Toen ben ik gaan werken op een stomerij, Ik was toen 17 jaar. Daar deed ik eigenlijk mannen werk. Ik tilde een groot pak zeeppoeder op en toen kon ik niet meer overeind komen. Ik bleek scheuren in mijn ruggenwervel te hebben. Nu heb ik van die metalen plaatjes in mijn rug. Ik was toen 21 en ik werd afgekeurd. Dat was best wel moeilijk. In overleg mocht ik op mijn eigen manier vrijwilligers werk doen. Ik heb de hele tijd bij de Zonnebloem gezeten. En bij de dierenambulance, dat was erg leuk. Een gezellig team. Ik was chauffeur. We deden van alles. Honden ophalen die aangevallen waren door zwijnen, eenden, ganzen en we deden crematorium ritten. Je werd soms ’s nachts gebeld, en daar ging je weer. Ik heb mijn leven gevuld met vrijwilligerswerk.

Wat zijn je Hobby’s?
Van alles, Naaien, haken. Achter de naaimachine zitten. Ik ben nu met een quilt deken bezig. Ja handwerken vind ik leuk. Ik heb painting gedaan. Ik kan niet stil zitten. Als ik maar kan fröbelen.

Waar ben je slecht in?
Liegen. Dat kan ik niet. Ik kan ook niet goed nee zeggen.

Waar ben je goed in?
Dingen organiseren, mensen helpen. Ik sta voor iedereen klaar. Ik kom nooit te laat. Dat kan ik niet.

Hoe ben je bij de Meerpaal terecht gekomen?
Door de Zuiderkroon, Ik kende de Meerpaal niet. Ik kom niet uit deze buurt. Ik heb meer in Veldhuizen gezeten. Ik ging beneden koffie drinken daar zei iemand tegen mij dat ze bij de Meerpaal personeel zochten voor in de keuken. Ik heb een afspraak gemaakt met Bernard en Jules. Ik mocht meteen beginnen. Ik had ook in Veldhuizen in een soort buurthuis gekookt. Dat heette: “Welkom Thuis”. Hier konden alcohol en drugsverslaafden een maaltijd krijgen en aansluitend was er dan een kerkdienst voor de mensen die dat wilden. Ik ben daar gestopt omdat ik in de Zuiderkroon ging wonen. De afstand vanuit Veldhuizen naar de Zuiderkroon was te ver op de fiets. Vooral ’s avonds in het donker vind ik het niet fijn om te fietsen, en mijn dochter vond dat ook niet zo prettig.

Ik ken niet iedereen van de Meerpaal. Met de mensen waar je mee werkt, die leer je steeds beter kennen. Het begint met een klein groepje. Nu ken ik al weer meer. Ook door de afhaalmaaltijden. Het is hier gewoon gezellig.

Sinds wanneer kom je al bij de Meerpaal?
Sinds 3 jaar

Wat vind je het leukste van de Meerpaal?
De gezelligheid en de betrokkenheid van de mensen. En dat iedereen welkom is, allemaal verschillende nationaliteiten van de mensen die hier komen. En dat is leuk. En de uitdaging. De maaltijden op tafel zetten. De mensen begeleiden. Er komen mensen met een rugzakje. Er zijn vele lieve mensen die komen. Soms ook minder lief. Maar dat hoort erbij. Er was een incident met iemand. De taxi chauffeur kwam te vroeg en toen ging er iemand uit zijn dak. Ik greep deze persoon bij de kladden, keek hem recht aan en zei: “ Kijk me aan, Kijk me aan”. En daar werd alles weer rustig door. Ik was zelf best geschrokken van hoe ik zelf reageerde, maar gelukkig is alles goed opgelost. Ik kon deze persoon ook goed begrijpen. Het uit eten gaan bij de Meerpaal is een uitje. Dan moet je niet te vroeg weg moeten.


Wat zou er in jou ogen kunnen veranderen?
Ik zou het niet weten. Ja……. Een witte muur. Mooi de nieuwe kleurtjes die er nu zijn. Iets minder Oubollig. Je komt nu best wel in een donker hok binnen. Maar met een mooie witte muur. Iets meer planten. Maar ja die zijn nu ook weg.

Ik zou best 1x per week een stekjes ruilbeurs willen geven. In een hoekje van de ontmoetingsruimte. En dan gewoon kijken hoeveel mensen erop af komen. We hebben een klein hoekje nodig.

Wat is je favoriete cd/muziek?

Elvis Presley en Hollandse muziek.  Beegees vind ik ook goed

Wat is je favoriete sport?
Ik heb geen sport. Wandel sport in de keuken. Gewichtheffen met de pannen in de keuken

Wat is je favoriete club?
Ik vind het leuk om naar het Nederlandse elftal te kijken.
En paardensport vind ik leuk. Kelly heeft een eigen paard. Ze was 4 jaar, toen was ze al met paarden bezig. Haar grootste wens was een eigen paard. We hadden het nooit breed. Maar toen ik het huis verkocht had, heb ik een paard voor Kelly gekocht. Ze heeft een stal gehuurd in Ederveen. Na haar werk gaat ze er heen. De liefde voor dieren zit echt in ons bloed. Egelopvang en vogelopvang heb ik gedaan. Dat was schitterend

Wat is je favoriet vakantieadres?
De Zuiderkroon – ik kan me zo vermaken thuis. Ik ben wel een keer met Kelly in Spanje geweest. Dat was heel leuk, maar vond het ook heerlijk om weer thuis te zijn. En hier in Nederland. Een weekendje weg is wel leuk, dan kunnen de beestjes mee. Thuis is gewoon heel fijn. In de zomer lekker in de tuin zitten. Iedere dag zie je me op de fiets. Ik moet er echt iedere dag uit. Ik kan niet binnen blijven zitten. Maar toch lekker thuis. Tot 7 uur ben ik heel actief. En daarna gaan de voeten op de bank en dan is het mooi geweest.

Waar heb je spijt van of over willen doen?
Spijt heb ik nergens van. Totaal niet. En ik zou ook alles willen over! Ik ben gewoon tevreden.

Heb je goede voornemens?
Nee, want die hou ik toch niet vol.

Wat zou je ooit nog eens willen doen.
Dan is het toch wel….. Ik heb eigenlijk twee wensen. Naar Amerika, Elvis Presley bezoeken, de High Way rijden óf een week lang met iemand mee op een vrachtauto rijden. Maakt niet uit waar naar toe, in Nederland of naar het buitenland. De sfeer lijk me zo leuk. Gezellig eten onderweg bij een wegrestaurant, samen met de andere chauffeurs. Vrachtwagen rijden was mijn grootste wens. Voor deze twee dingen, dáárvoor wil ik mijn hondjes wel 3 weken naar mijn moeder toe brengen en mijn huisje even verlaten. Haha, daar ben ik heel eerlijk in.

Aan wie geef je het balletje door en waarom?
Het balletje gaat naar Peter, omdat ik met Peter het meeste contact heb. Hij mag zijn zegje ook wel eens zeggen. Peter is vrij nieuw en men kent hem alleen als kok in de keuken. De mensen kennen hem nog niet echt.