Een gezicht van de Meerpaal

Met mensen, voor mensen

Bekijk Alle gezichten

Herman Kuiper

Naam: Herman Kuiper

Geboren op: Ik ben geboren op 9 februari 1938 te Kampen.

Meerpaal: In de Meerpaal ben ik secretaris van de biljartclub en tevens ben ik sleutelbewaarder, indien er calamiteiten voordoen wanneer de Meerpaal gesloten is.

Verliefd, verloofd, getrouw, kinderen?
Ik ben al meer dan 60 jaar getrouwd met Alie. Samen hebben wij twee zoons en een kleindochter en vier kleinzoons.

Welke opleiding heb je genoten en wat deed je voor de kost?
Na de lagere school deed ik de VGLO (Voortgezet gewoon lager onderwijs) en daarna werd ik eerste fabrieksarbeider en later werd ik melkboer. In die tijd heb ik veel mensenkennis opgedaan, hetgeen mij in mijn latere loopbaan goed van pas kwam.
In 1960 ben ik naar de Politieschool in Wassenaar gegaan. Na mijn opleiding was ik vier jaar agent in Vlissingen. Aangezien Alie in Kampen woonde, wilde ik graag wat dichtbij haar zijn en solliciteerde voor hoofdagent in Ede. In 1964 lukte het naar Ede te gaan. Ik was veel bezig met verkeer en later milieupolitie. Om hogerop te komen volgde ik een B-studie en zo kon ik brigadier en later adjudant worden. Mijn standplaats was Ede en Bennekom. Ik was veelal bezig met de verkeersdienst.

 

Wat zijn je Hobby’s
Ik mag graag fietsen Ik heb een racefiets met trapondersteuning en ik geniet tijdens het fietsen . Veel grote ritten heb ik al gedaan, zoals de Elfstedentocht en een rondje om het IJsselmeer en nog veel meer. Nu neem ik de fiets mee op de auto en rijd naar de plaats van bestemming en begin dan een heerlijk eindje te fietsen. Zo kan ik doe wat ik wil en ik zie veel.
In mijn jonge jaren was ik kampioen van Overijssel en Gelderland op 800 en 1500 meter.
Ook heb ik aan badminton gedaan, toen ik met pensioen ging. Maar dat is nu verleden tijd. Ik heb de Vierdaagse van Nijmegen gelopen, 50 kilometer per dag, dat was erg zwaar. Dit was een weddenschap.
Tegenwoordig is mijn motto: Veel bewegen ! en dat doe ik nog steeds.

Hoe heb je de Meerpaal leren kennen?
Ik las een advertentie, dat er biljarters werden gevraagd. Ik weet niet meer precies in welk jaar dat was, maar het zal ongeveer 1996 geweest zijn.
Ik heb er tot nu toe geen spijt van gehad.  Twee middagen in de week ben ik te vinden in de Soos aan de biljarttafel.

Wat vind je het leukste van de Meerpaal?
Ik houd veel van contacten leggen. Ik praat veel met de mensen onderling. Daar is ruimte voor in de Meerpaal.

Wat zou er anders kunnen?
Doordat ik aan de overkant woon, zie ik veel personen de Meerpaal binnengaan. Soms denk ik wel dat er veel te veel in goed vertrouwen gebeurd.

Waar ben je goed in?
Ik kan niet over mezelf oordelen, maar ik ben wel kritisch in de goede zin des woord. Wel ben ik snel beledigd, maar dat kan ook weer vlug weg zijn. Zelf zal ik iemand niet beledigen. Ik denk maar zo: Wie goed doet, goed ontmoet.
Iets waar ik niet goed tegen kan is: chagrijnige mensen. Dan denk ik: meet een ander humeur aan en val mij er niet mee lastig.

Waar heb je spijt van of wat zou je graag anders willen doen?
Mijn ervaring is tot nu toe: Ik had meer voor mezelf moeten opkomen. Ik zou graag iets anders willen doen, in de wetenschap of zo. En vooral meer voor mezelf opkomen.

Heb je goede voornemens voor de toekomst?
Ik hoop  nog een poosje mee te gaan. Ik ben dankbaar voor wat ik nu kan.
Ik ben heel tevreden met wat er is en zeker met wat ik nog kan. We moeten elkaar helpen, zolang het kan.

Wat is je favouriete muziek?
Ik luister graag naar gospelmuziek. De melodieën bevatten zoveel vreugde! Ook luister ik graag naar het Urker mannenkoor. Dan geniet ik.

Wat is je favouriete sport?
Ik hou van alle sporten, zolang het maar leuk is. Toch toerfietsen heeft mijn voorkeur om te doen.  Elk jaar ga i k naar Urk,. Ik fiets van Elburg naar Urk, daarna doe ik  Genemuiden en Kampen aan en dan terug naar Elburg. Heel fijn.
Een favoriete club heb ik niet.  Alles is goed als het maar sportief gebeurd.
Ik heb tot mijn 75 ste jaar iedere zaterdagmorgen  gevoetbald bij ABC (Anti Buik Club) op de Bongerd in Wageningen. Ik ben al een dikke 40 jaar erelid van die club. Mensen van allerlei pluimage deden mee:  onder andere onderwijzers, een arts en  een dominee. Geweldig leuk was dit! Eén maal per jaar komen we  bijeen voor een gezellige avond bij iemand thuis

Wat is je favoriet vakantieadres?
Er is geen mooier land dan Nederland. Je kunt er heerlijk fietsen en er is zoveel moois te zien.

Het balletje gaat naar ……. Karin van Klaveren, omdat zij veel goed doet met buitenlandse vrouwen door middel van de naailessen en vele andere activiteiten.

Lees voor